Bestil i dag og vi sender din pakke på mandag.Gælder ikke helligdage
Bestil i dag og vi sender din pakke i morgen.Gælder ikke helligdage
Bestil inden tiden løber ud  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender i dag!  Gælder ikke helligdage

Fire typer alkometre

Disse typer findes indenfor alkometre og alkoholtests.

  • Engangs-alkoholtestere.Alkotjek - alkoholtest

Alkotjek som er vores engangs-alkoholtest er den mest præcise engangs-alkoholtest der findes på markedet.

 

Sådan virker Alkotjek testen.

Testen virker ved at du puster en ballon op i et åndedrag og sætter en ampul på ballon for derefter at presse luften ud af ballonen, som passerer gennem ampullen. Krystallerne i ampullen er hvide, men bliver farvet røde hvis promillen overtiger 0.5 promille. Forbliver kystallerne hvide er der ingen alkohol på prøven.

 

Anbefales hvis:

Skal du køre bil dagen derpå er alkotjek et glimrende valg, da promillen i mange tilfælde ikke vil overskride 0.5. Vil du bruge den om aftenen til at bestemme om du kan køre hjem, skal du være sikker på at der er hvide kystaller til stede og du derved har 0.00 i promille.

Brug altid et par stykker, hvis du vil bruge dem samme aften som du drikker, så du kan sikre dig at promillen er på vej ned og ikke omvendt.

 

  • Halv-leder alkometerAl7000 alkometer

Al6000 og Al7000 falder ind under denne kategori og typen betegnes også alkometre med semi-conductor celler.

 

Sådan virker et Halv-lder alkometer.

Disse alkometre er elektroniske og virker ved at du puster ind i et mundstykke som sættes i siden på alkometeret. Når luften passerer halv-leder sensoren bliver alkoholmolekylerne omdannet til en elektrisk spænding, så sensoren omdanner til et læsbart resultat i displayet.

Problematikken ved denne type sensor er, at den ikke er specielt nøjagtig. De første 10 test viser den måske inden for en rimelig margin, men resultaterne bliver hurtigt meget svingende.

 

Anbefales hvis:

Skal du bruge et alkometer til en sjov aften, hvor resultatet ikke har første prioritet, kan denne type bruges.

 

Anbefales ikke hvis:

Denne type bør ikke anvendes, hvis du vil bestemme om du er i stand til at køre bil. En anden bagdel som en Halv-leder sensor har, er at den kan give udslag på andet end alkohol. Vores egne forsøg har vist at tandpasta, bolsjer og lakrids kan give udslag på instrumenterne. Samtidigt er repeterbarheden (evnen til gang på gang at gengive samme resultat) ikke specielt god, og over tid vil nøjagtigheden blive dårligere og dårligere.

 

  • Alkometer med brændselscelle (personlig brug)alkotester ALP-1

Alkometer ALP-1 er topmodellen inden for denne kategori, men også Al9000 og ALC-2 hører under den. Alle benytter de en brændselscelle til udregning af alkoholpromillen.

 

Sådan virker et Alkometer med brændselscelle til persoling brug.

Du placerer et mundstykke på alkometeret (nogle har indbygget mundstykke, hvor du blot kan puste direkte i dem). Når luften passerer brændselscellen bliver denne omdannet til en elektrisk strøm, som alkometeret ved hjælp af en algoritme omregner til en promille som vises i displayet.

Det der kendetegner en brændselscelle er at den kun reagerer på alkohol og at repeterbarheden er høj. Nøjagtigheden på de forskellige typer varierer dog, da cellens størrelse har betydning for hvor præcist et resultat instrumentet kan frembringe.

 

Anbefales hvis:

ALP-1 er det mest præcise personlig alkometer der findes pt. og resultaterne ligger meget tæt på de professionelle instrumenter. Derfor anbefaler vi ALP-1, da det er super godt instrument, hvis du skal til teste om du er i stand til at køre hjem, efter du har drukket lidt alkohol. Det har indbygget en alarmfunktion som aktiveres ved 0.50 promille. (Dette niveau kan dog ændres.)

Benyttes Al9000 eller AlC-2, bør du ikke køre lige på grænsen men lægge en margin ind. Runder den 0.4 promille, bør du lade bilen stå.

 

Anbefales ikke hvis:

På trods af den høje nøjagtighed er der visse begrænsninger på denne type alkometer. Det er personlige alkometre og egner sig derfor ikke, hvis der er behov for at teste mange forskellige personer i træk. Det skyldes den måde disse alkometre er konstrueret på, hvor der pustes direkte ind i alkometeret, hvilket betyder, at der kan være nogle hygiejnemæssig udfordringer forbundet med dette. Derudover kan resultaterne influere på hinanden, hvis der pustes inden for et kort tidsinterval.

 

  • Alkometer med brændselscelle (professionel brug)Lifeloc FC10

Disse er den type som de fleste kender fra politiet, hospitaler og militæret. De bliver også brugt i behandlingssektoren, hvor der er behov for at teste mange forskellige person, nogle gange inden for et kort interval. Lifeloc FC10, alkometer 500 og SD-400 hører til blandt disse.

Sådan virker et Alkometer med brændselscelle til professionel brug.

Et mundstykke placeres på bagsiden eller toppen af alkometeret, hvor testpersonen herefter skal puste i. Når lufter passerer gennem mundstykket trækker alkometeret selv en lille mængde luft ind som den analyserer på samme måde som ved et alkometer til personlig brug.

Brændselscellerne i de professionelle alkometre er typisk større og kan derfor give et mere præcist resultat. Derudover kan disse instrumenter tage rigtig mange test uden der er behov for service eller vedligehold. Faktisk har vi oplevet at nogle kunder tager op mod 10.000 test om året, og alkometeret virker stadig upåklageligt.  

Anbefales hvis:

Skal du bruge et alkometer hvor mange forskellige personer skal testet, er det et alkometer af denne type du skal vælge. Ønsker du den største nøjagtighed er det også i denne kategori du skal finde et alkometer.

Anbefales ikke hvis:

De professionelle alkometre ligger i den høje ende af prisskalaen, så hvis dette er en udfordring anbefales et alkometer til personlig brug.