Trustpilot
Bestil i dag og vi sender din pakke på mandag.Gælder ikke helligdage
Bestil i dag og vi sender din pakke i morgen.Gælder ikke helligdage
Bestil inden tiden løber ud  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender i dag!  Gælder ikke helligdage

Køb Ægløsningstest

Ægløsningstesten fra testdig.dk er en hurtigtest, som du nemt selv kan udføre. Den detekterer for tilstedeværelsen af “Luteiniserende Hormon” (“LH”), som kan vise hvornår du får ægløsning.

 

HVORDAN VIRKER ÆGLØSNINGSTESTEN?

 

Kvinder har LH (Luteiniserende Hormon) i deres urin, og dette hormon vil stige radikalt i midten af en menstruationscyklus. Stigningen i LH medfører ægløsning. WHO eksperter fastslår, at en LH test - ægløsningstest - er en valid måde at teste ægløsning på. Ægløsning vil fremkomme 24-48 timer efter at din ægløsningstest er positiv.

 

Når urin tilføres ægløsningstesten sker der en reaktion, som får urinen til at fordele sig i teststrippen. Når LH fra urinen når Test region(T) af tesstrippen, vil der fremkomme en farvet streg. Udeblivelsen af en farvet streg indikerer et negativt resultat.

 

Hvis ægløsningstesten har været udført korrekt, vil der fremkomme en streg i Control regionen (C).

 

Ægløsningstesten detekterer med stor sikkerhed ægløsning. Den er et værdifuldt redskab i stræben efter at blive gravid, eftersom den fastslår ved hvilket tidspunkt ægget og sædcellen mødes ved de bedste omstændigheder.

 

Ægløsning kan være irregulær grundet forskellige omstændigheder, følelser og andre faktorer i din tilværelse. Du kan ikke vide dig sikker på, at ægløsning altid finder sted på det samme tidspunkt efter menstruation. Derfor skal du teste ved hver menstruationscyklus.

 

HVORNÅR SKAL ÆGLØSNINGSTESTEN BRUGES?

 

Længden på en menstruationscyklus er fra det tidspunkt, du har din første menstruationsblødning til dagen før den næste blødning begynder.

 

Fastslå længden af menstruationscyklusen før du tester.

 

Se skemaet nedenfor for at fastslå hvornår du skal starte med at teste.

 

Hvis din cyklus er kortere end 21 dage eller længere end 38 dage, kontakt da din læge. Hvis du ikke kender din cyklus længde, kan du starte 11 dage efter din første periode, eftersom den gennemsnitlige cykluslængde er 28 dage.

 

Udfør 1 test hver dag over en periode på 5 dage, eller indtil LH stigningen er blevet fastslået.

 

Eksempel: Hvis din cyklus normalt er 26 dage, så viser Cyklusskemaet, at du skal begynde at teste dag 10.

 

HVORDAN BRUGES ÆGLØSNINGSTESTEN?

 

  1. Åben den forseglede pose ved at rive i hjørnet og tag testen ud.
  2. Hold på den lilla prop med den ene hånd. Brug den anden til at trække i testen så den hvide teststrip kommer til syne.
  3.  Hold teststrippen nedad; placer teststrippen i urinstrålen i mindst 10 sekunder, så den bliver godt gennemblødt. Uriner ikke længere end op til pilene. Ellers kan du opsamle urinen i et bæger og så dyppe teststrippen ned i urinen i 3 sekunder.
  4. Sæt hætten på og vent på, at de farvede streger kommer til syne. Positive resultater kan aflæses så tidligt som efter 1 minut. Mens et negativt resultat vil fremkomme efter ca. 3 minutter. Aflæs ikke ægløsningstesten efter der er gået 5 minutter.