Bestil i dag og vi sender din pakke på mandag.Gælder ikke helligdage
Bestil i dag og vi sender din pakke i morgen.Gælder ikke helligdage
Bestil inden tiden løber ud  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender i dag!  Gælder ikke helligdage

Gode råd ved blodtryksmåling

1.Det er vigtigt at vide, at det arteriske blodtryk er udsat for store udsving.

Blodtrysniveauet afhænger af mange faktorer. Generelt er blodtrykket lavere om sommeren og højere om vinteren. Det arteriske blodtryk ændrer sig med det atmosfæriske tryk og er betydeligt påvirket af mange faktorer, fx fysiske belastninger, emotionel ophidselse, stress, måltider osv. Medicin, alkohol og rygning har stor indvirkning på det individuelle blodtryk.

Et blodtryk der måles på hospitalet vil altid være højere end hjemme. Forklaringen er, at man er mere anspændt. Dette kan være mere eller mindre udtalt fra person til person. Blodtrykket vil stige i lave temperaturer (under ca. 20 grader).

Hvis blodtryksmåleren er opbevaret ved lav temperatur, skal man lade det ligge i rum-temperatur i mindst en time, ellers vil instrumentet vise forkert.

Blodtryk varierer også med alder, og det er anbefalelsesværdigt at skrive det daglige blodtryk ned, så man derefter sammen med lægen kan finde ud af hvad der er ens ”normale” blodtryk.

2.For patienter med hjerte-kar-sygdomme skal målinger foretages med instruktion af en læge.
Du må under ingen omstændigheder selv ændre den medicin-dosis, du har fået af din læge!

3.Det kan være vanskeligt at foretage en præcis måling af personer med alvorlig åreforkalkning, lav puls, eller patienter med tydelige udsving i hjerterytmen. Opsøg en læge som kan tolke dine blodtryksmålinger.

4.Det er nødvendigt at forholde sig rolig under måling af blodtryk for at få den mest præcise måling. Måling bør foretages i et stille rum med stuetemperatur. Lad være med at spise eller ryge inden målingen.

Testdig blodtryksmåler har en standardmanchet, der passer til en arm-omkreds på 22-32 cm. Folk der falder uden for ovenstående manchetmål bør vælge en Stor manchet i størrelse 32-43 cm i tillæg.


OBS: Brug ikke andre manchetter end de originale der tilhører blodtryksmåleren.

5.Det anbefales, at man gentager målingen med tre-minutters interval, så du kan beregne gennemsnittet og derved få en mere præcis måling. Åreforkalknings-patienter kræver et længere interval på 10-15 minutter da elasticiteten i disse patienters årer er betydeligt aftaget. 10-15 minutters interval er også gældende for patienter, der har lidt af diabetes gennem længere tid.

 

Du kan læse mere om blodtrykket og målingen af dette her