Bestil i dag og vi sender din pakke på mandag.Gælder ikke helligdage
Bestil i dag og vi sender din pakke i morgen.Gælder ikke helligdage
Bestil inden tiden løber ud  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender i dag!  Gælder ikke helligdage

Blodtryksapparat

Testdig blodtryksapparatBlodtryksapparat og blodtryksmåling

Generelt kan det siges for alle blodtryksapparater, at de bruges til at måle dit blodtryk i dit eget hjem i ro og mag. Det kan være en god ide at anskaffe et blodtryksapparat til hjemmet, da der kan være store forskelle på det blodtryk du får målt hos lægen, og det du kan måle derhjemme.

Grunden til dette skal findes i, at mange har en tendens til at blive en smule nervøse, når de skal til lægen. Denne nervøsitet får blodtrykket til at stige, hvilket giver en mindre korrekt måling hos lægen, end hvis du måler dit blodtryk med et blodtryksapparat derhjemme.

Gode og dårlige blodtryksapparater

Der findes mange blodtryksapparater på det danske marked, og det kan derfor være svært at gennemskue hvilket et du bør vælge.

Der findes utvivlsomt mange billige og dårlige blodtryksapparater ude på det danske marked. Det er derfor ikke altid en god ide at gå efter de billige blodtryksapparater, medmindre disse er klinisk valideret, hvilket betyder, at blodtryksapparatet har gennemgået en lang række test for at fastslå dets præcision.

Beurer og Honsun er nogle af de mærker, som har blodtryksmålere, der er klinisk valideret. Og disse blodtryksapparater måler fuldt ud lige så præcist, som det din læge måtte anvende.

Hvilket et blodtryksapparat skal du anskaffe?  

Svaret på dette afhænger lidt af om du ønsker at måle blodtrykket på din overarm eller ved dit håndled. Der findes nemlig to typer af blodtryksapparater.

Måling af blodtryk på overarm

Målinger fortaget på overarmen er den langt hyppigste måde at måle et blodtryk på, og det skyldes blandt andet, at det gennem tiderne har været den mest præcise metode til at måle et blodtryk. Du får stadig den mest præcise måling ved at vælge en blodtryksmåler til overarmen, hvorfor vi anbefaler at anskaffe et blodtryksapparat til overarmen.

Har du en meget stor overarm, skal du være opmærksom på, at manchetten kan nå rundt om din arm. Der findes ekstra store manchetter, som kan købes som tilbehør til f.eks. Beurer BM20 og LD-575

Måling af blodtryk ved håndleddet

Det er som nævnt også muligt at måle blodtrykket ved håndleddet, om end det ikke bliver en helt så præcis måling som på overarmen, er dette dog stadig en god rettesnor for om dit blodtryk holder sig stabilt. Det er vigtigt at blodtryksapparatet til håndleddet holdes i samme højde som dit hjerte, når du foretager målingen, da dette giver den mest præcise måling ved brug af et blodtryksapparat til håndleddet.

Hvilke blodtryksapparater anbefaler vi at du køber?

Hos Testdig.dk anbefaler vi, at du enten køber et blodtryksapparat Testdig LD-575 eller Honsun LD-578 eller Testdig. De er begge klinisk valideret, og kan derfor vise nøjagtige målinger.

Du kan se de to apparater ved at klikke her.