Trustpilot
Bestil i dag og vi sender din pakke på mandag.Gælder ikke helligdage
Bestill i dag og vi sender din pakke i morgen.Gælder ikke helligdage
Bestil inden tiden løber ud  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender i dag!  Gælder ikke helligdage

Blå birkes og narkotest

Birkes er valmuefrø.  Udover at smage godt i brød, kager og anden madlavning bruges valmuen, hvor birkes kommer fra, også til stoffet opium. Det sker ved at ridse i frøkapslen og bruge saften fra planten. Opiumsaften kan bruges til at lave morfin og deraf heroin. To stærkt vanedannende stoffer.

Ønsker man at teste andre eller sig selv for opiater, som er den samlende betegnelse for de narkotiske stoffer der findes i opiumsvalmuen, skal man være opmærksom på at nogle narkotest er meget følsomme overfor disse stoffer.

Derfor bør man være ekstra opmærksom på om testpersonen har spist birkes fx via morgenbrød. Dette kan nemlig have en indflydelse på om testen viser positiv.

Selvom det er saften og ikke frøene der indeholder opiater kan man teste positiv ved at spise frøene fordi de kan være forurenet af valmuesaften. Det er især de blå birkes der kan være forurenede med opiater.

Tv2 har undsøgt problematikken og deres undersøgelser viser at 30-40 gram birkes kan give positivt udslag på 300ng/ml narkotest.

 

 

Du kan læse om TV2 sportslab forsøg med test af blå birkes på cykelrytteren Alex Rasmussen her: