Trustpilot
Bestil i dag og vi sender din pakke på mandag.Gælder ikke helligdage
Bestill i dag og vi sender din pakke i morgen.Gælder ikke helligdage
Bestil inden tiden løber ud  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender i dag!  Gælder ikke helligdage

THC test

THC (tetrahydrocannabinol) er det aktive stof i cannabis, der bevirker at cannabis har en euforiserende virkning. Jo større indhold af THC jo mere ”høj” kan man blive.  Cannabis kommer fra den blomstrende top samt blade fra hampplanten, der har det latinske navn cannabis sativa.

Cannabis er blevet brugt i flere tusinde år. Man mener blandt andet det er blevet brugt i kinesisk medicin. Brugen af planten blev dog mere udbredt i 60´erne og 70´ernes hippietid. Cannabis fås i mange former fx tørret form.

 

At ryge cannabis forbindes ofte med at blive afslappet og glad. For nogle kan det dog også føre til nedtrykthed og direkte psykose. Dette sker dog oftest hvis man har anlæg for i det i forvejen. Planten cannabis bruges også medicinsk. Folk der fx lider af sygdomme som kræft og schlerose, og parkinsons kan have glæde af at ryge cannabis da det kan dulme smerterne og bringe appetitten tilbage for en stund.

 

Stoffet THC har en høj fedtopløselighed og optages og lagres derfor let i kroppens fedtvæv. THC bevirker at fx korttidshukommelsen svækkes og dermed også mindsker evnen til at lagre ting i langtidshukommelsen. Ryger man jævnligt kan det gå ud over indlæringen og koncentrationen. Men der er meget delte meninger om hvor skadeligt det aktive stof THC er.

I medierne foregår der med jævne mellemrum diskussioner mellem tilhængere af fri hash og folk der er imod.  Et er sikkert cannabis eller hash er vandedannende og kan skabe en afhængighed. Det vil sige at hvis man gennem længere tid indtager stoffet THC i form af fx at ryge hash så kan man blive tolerant overfor stoffet og dermed får man ikke den samme virkning som da man startede med at indtage THC.

Ønsker man at stoppe sit forbrug kan man opleve abstinenser ligesom hvis man var alkoholiker og gerne ville lægge alkoholen på hylden.