Trustpilot
Bestil i dag og vi sender din pakke på mandag.Gælder ikke helligdage
Bestill i dag og vi sender din pakke i morgen.Gælder ikke helligdage
Bestil inden tiden løber ud  {{hours}}:{{minuts}}:{{seconds}}, og vi sender i dag!  Gælder ikke helligdage

Alkohol

Alkohol er genstand for megen forskning og dermed også omtale. Ofte kommer der nye undersøgelser der bekræfter eller afkræfter dens  negative og positive virkning.

Nogle fakta virker dog til ikke at stå til diskussion. Alt overforbrug er skadeligt, og alkohol er ingen undtagelse. Sundhedsstyrelsen anbefaler at kvinder ikke drikker mere end 7 genstande om ugen og at mænd ikke drikker mere end 14 genstande (jf. Sundhedsstyrrelsen)alkoholmetre

En genstand er ifølge Sundhedsstyrelsen  12 gram (1,5 cl) 100% ren alkohol.

Sundhedsstyrelsen skriver, at alkohol i små mængder kan have en beskyttende effekt på hjertet, men at der findes bedre alternativer end alkohol til at opretholde en sund livstil. Er man gravid anbefales det helt at undgå alkohol. En anbefaling der bekræftes af ny forskning (jf. artikel i Information).

Efter indtagelse af alkohol kan man måle det i blodet . Mængden af alkohol i blodet måles i promille og det er den man kan måle med et alkoholmeter.  Der er tilsyneladende forskel på mænd og kvinders  optag af alkohol og det skyldes at alkohol optages i kroppen hvor der er vand.

Mænds kroppe indeholder mere vand, derfor  kan de have en lavere promille, selvom de har indtaget samme mængde alkohol og vejer det samme som en kvinder . Kvinder er generelt også længere tid om at forbrænde alkoholen fordi deres kropsvægt ofte er mindre.

Derudover er leveren også mindre. Størrelsen på leveren har stor betydning fordi alkoholen først og fremmest forbrændes gennem leveren. Denne forbrænding kan man ikke selv påvirke. Det kan dog have betydning om man har haft et længerevarende højt alkoholforbrug.

Som fingerregel siger man, at mænd bruger en time på at forbrænde en genstand og kvinder bruger halvanden time.

Guide til valg af alkometer | Info om Alkoholmåling | 4 typer af alkometre