Forside
EANEAN betaling
LeveringHurtig levering
TelefonTelefon: 40 44 45 40

Din indkøbskurv er tom!

1257

Bestil inden tiden udløber,
og vi sender i dag!
Gælder ikke helligdageForhøjet blodtryk

 

Forhøjet blodtrykHar du for højt blodtryk?

Der er i dag mange, der lider af for højt blodtryk – det anslås at op imod 950.000 befinder sig over den grænse, som betegnes som højt blodtryk, heraf ved ca. 250.000 ikke, at de har forhøjet blodtryk.

Problemet med forhøjet blodtryk er, at det sjældent kan mærkes, men på trods af dette kan det have nogle alvorlige følgevirkninger.

I de fleste tilfælde kan man ikke give en forklaring på hvorfor en person lider af forhøjet blodtryk. Nogle får konstateret forhøjet blodtryk hos lægen, uden egentlig at have et forhøjet blodtryk, men det skyldes at nogle har svært ved at slappe helt af hos lægen. Derved vil målingerne være en del højere, end hvis du målte dem mens du slappede helt af.

Du bør selv måle dit blodtryk!

Det en god ide at have en blodtryksmåler derhjemme, så man selv kan teste sit blodtryk i vante og rolige omgivelser. Derved får man målt det rigtige og reelle blodtryk, i modsætningen til hos lægen hvor der er risiko for, at man er nervøs.

Det er nemt og hurtigt at bruge en blodtryksmåler derhjemme. Du skal blot påsætte manchet på din arm og så trykke på start, så klarer blodtryksmåleren resten af arbejdet.

Det er vigtigt jævnligt at holde øje med sit blodtryk, hvilket er endnu en god grund til at anskaffe sig en blodtryksmåler, for man kan ikke selv mærke om blodtrykket pludselig stiger.

Hvilke symptomer er der ved et forhøjet blodtryk?

Som sådan kan forhøjet blodtryk ikke mærkes, men lider man af svimmelhed eller nervøsitet, kan dette skyldes forhøjet blodtryk. Har man svært forhøjet blodtryk kan symptomer som næseblod, hovedpine, hjertebanken og åndenød være til stede.

Hvad bør du gøre?

Mål dit blodtryk jævnligt, så du hele tiden ved om du er rask og sund. Og opdager du, at dit blodtryk er for højt, så kan du hurtigt komme i behandling og undgå komplikationer som hjertekarsygdomme, blodpropper, hjertesvigt og nyresvigt.

En anden vigtig ting i relation til forhøjet blodtryk er at leve sundt, hvilket betyder, at du skal spise varieret og dyrke motion så ofte som det er muligt.

Denne artikel blev udgivet den .
 
 
 

Kundeservice

Artikler

Nyhedsbrev

Tilmeld Frameld

Du kan læse vores betingelser her


Copyright © 2018  -  Testdig.dk ApS  -  Kong Georgsvej 20   -  2950 Vedbæk  -  Tlf: +45 40 44 45 40  -  Cvr-nr: 32157955  -  Mail: [email protected]