Forside
EANEAN betaling
LeveringHurtig levering
TelefonTelefon: 40 44 45 40

Din indkøbskurv er tom!

1210

Bestil inden tiden udløber,
og vi sender i dag!
Gælder ikke helligdageMange 3F'ere er skæve i arbejdstiden

 

Mange 3F'ere er skæve i arbejdstiden

02. okt. 2009 11.39 Jobliv

Hash er ikke et ukendt rusmiddel på danske arbejdspladser. Faktisk har hver tredje 3F'er oplevet kolleger, som var påvirket af hash i arbejdstiden. Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Nyhedsbrevet 3F.

Resultaterner er alarmerende, for skæve medarbejdere skaber en betydelig risiko for sikkerheden. Det siger misbrugsekspert Henrik Rindom.

 - Simulerede forsøg med amerikanske jagerpiloter dokumenterer, at rutineprægede opgaver løses forbavsende godt, selvom piloterne er skæve. Men i pludseligt opståede situationer går det helt galt. Der er en langt langsommere reaktion, når der skal handles hurtigt, siger Henrik Rindom til Nyhedsbrevet 3F.

Hash kan skabe ulykker
De erfaringer kan, ifølge misbrugseksperten, overføres direkte til for eksempel byggebranchen. Den er domineret af risikobetonede opgaver som lægning af tagsten og anhugning. Hvis noget går galt, kræver det årvågenhed, som vil være stærkt svækket ved påvirkning af hash.

Ifølge tal fra Arbejdstilsynet er byggebranchen en af de fem hårdest ramte i stigningen af anmeldte arbejdsulykker fra 2001-2006. Og Henrik Rindom mener, at fagbevægelsen i højere grad skal tage stilling til problemet.

- Der skal være større fokus på det kollegiale ansvar med hensyn til sikkerheden. Derfor skal den lokale tillidsmand skoles i at tage hånd om sådan en problemstilling. Men det er svært, hvis baglandet ikke har fokus på området. Min vurdering er, at fagbevægelsen har en alt for tilbagelænet holdning, siger Henrik Rindom og giver et konkret bud på en løsning:

Urinprøver kan bruges
- Man kunne screene for eksempel byggepladser, hvor urinprøver kunne vise, om medarbejderne er påvirket af hash eller ej.

Arbejdsmiljøpolitisk sekretær i LO, Ejnar K. Holst, er bestyrtet over resultatet af undersøgelsen. Han indrømmer, at der ikke har været tilstrækkeligt fokus på problemet og vil kigge nærmere på løsninger.

- Vi har brug for kollektive spilleregler på det her område. For der er på baggrund af tallene et klart problem. Men med hensyn til screening på byggepladser er det vigtigt at tænke sig grundigt om for ikke at ramme folk på deres personlige frihed. Vi er dog nødt til at tage hånd om problemet på nationalt og lokalt plan, siger Ejnar K. Holst.

For flere informationer, læs venligst denne artikel.
 
Denne artikel blev udgivet den .
 
 
 
 
Produkter med relation til denne artikel:
 
 
Multi Narkotest 5 test
Multi Narkotest 5 test
 
 
 
 

Kundeservice

Artikler

Nyhedsbrev

Tilmeld Frameld

Du kan læse vores betingelser her


Copyright © 2018  -  Testdig.dk ApS  -  Kong Georgsvej 20   -  2950 Vedbæk  -  Tlf: +45 40 44 45 40  -  Cvr-nr: 32157955  -  Mail: [email protected]